BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

RT: Gasovod „Snaga Sibira“ prema Kini u dužini od 3000 km završena 99%

RT: Gasovod „Snaga Sibira“ prema Kini u dužini od 3000 km završena 99%
27.02.2019. god.


Izvor: Vostok / RT

"Gasprom" je objavio da je izgradnja gasovoda do Kine završena 99 posto. Očekuje se da će ruski energetski gigant početi isporuku gasa u Kinu preko gasovoda "Snaga Sibira" već u decembru.

U 2019. godini, kompanija planira da uloži 147,5 milijardi rubalja (2,24 milijarde dolara) u projekat koji je predviđen za isporuku 38 milijardi kubnih metara ruskog prirodnog gasa Kini godišnje, prema prezentaciji "Gasproma" na Danu investitora u Singapuru.

"Gasprom" i Kineska nacionalna naftna korporacija (CNPC) potpisali su 30-godišnji ugovor za isporuku gasa putem gasovoda "Snaga Sibira". 
U septembru je "Gasprom" saopštio da je ruski deo gasovoda, koji ide od proizvodnih centara u Jakutiji do kineske granice, skoro završen.



"Gasprom" planira da sprovede testiranje gasovoda u dužini od 3000 km, premošćujući sve međuprostore do decembra.

Ruski deo gasovoda prolazi kroz tri ruska regiona, uključujući regione Irkutsk, Amur i Republiku Jakutiju. Izgradnja na kineskoj teritoriji započela je u aprilu 2017. i trenutno je blizu završetka.


Ruska firma objavila je planove za ulaganje 320 milijardi rubalja (4,8 milijardi dolara) u fabriku za preradu gasa Amur, za koju se očekuje da će dobiti gas iz centara za proizvodnju gasa Irkutsk i Jakutija kao deo Istočnog gasnog programa.

"Gasprom" namerava da postane najveći snabdevač Kine gasom, čineći više od 25 procenata uvoza gasa do 2035. godine, pošto se potražnja zemlje za prirodnim gasom povećava. Kina je najveći svetski uvoznik nafte i drugi najveći kupac prirodnog gasa.



  • Izvor
  • Spajanje prve sekcije gasovoda Snage Sibira, foto: © Wikipedia, RT/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Ukrajinske formacije pojačavaju intenzitet raketnih napada na Krim. Za nedelju i po izvršeni su napadi na Džankoj i rt Tarhankut, a večeras - na Simferopolj i ponovo na Džankoj....


Zapadni svet je napustio klasični liberalizam u korist nove verzije definisane vladavinom manjina i „budnosti”, objasnio je ruski filozof



Lideri EU „zamajavaju“ ljude horor pričama o Rusiji – Kremlju


Ostale novosti iz rubrike »